Egyszerű Munka Magyaroknak Japánban

Zsiros Deszka

19 E megtekintés8

  Tagság csatlakozás:
  hufast.info/up/SeoQ9f7D1gW-gN9OR7TnzQ.htmljoin

  Közzététel: 2 hónapja

  Megjegyzés

  1. dongo.judit Dongó Judit

   Ha jön a globalizmus, semmi vagyonunk nem lehet.

  2. Apródi Zita

   Az akcentus attól függ jó-e a zenei hallásod....az én angoltanárnőmnek nem volt jó akcentusa, mégis a családomból több embert felkészített felsőfokú nyelvvizsgára is...mindannyian levizsgáztunk általa...Ismerk olyat aki 20 éve él kinn és full magyar akcenusa van....de tudást átadni így is lehet.

  3. Le Mon Tree

   Juno Reactor? :)

  4. Krisztián Balog

   Szerintem egy részből nincs igazad, mert könnyebb megtanítaní neked egy Japánt magyarul, mert te ezt a nyelvet kitünően tudod és a kiejtést is tudod perfectül ami nagy szó. Na és gondolj bele hogy egy Japán tanítana magyart...néznél mint boci a fűre, hogy bakker hogy ezz milyen rosszul ejti és ahogy magyaráza az semm jó. Ezért azt mondom, hogy jobb a külfölditől megtanulni mert tudja nyelv csinyát-binnyát mint az aki csak vegetálva tudja. Énis beszélek magyarul,oroszul,ukránul de ezt mind olyan embertől tanultam aki igenis tudja csinyát-binyát a nyelvnek. 🙂

  5. Emilia Dunai

   Én azt imádom hallgatni, amikor japánul beszélsz. Nagyon jól vágod !😁🤗

  6. Version 0808

   Sokat tanulok tőled, hálás vagyok amiért ezeket a videókat csinálod. Programozóként, 5 év múlva tervezek majd kimenni Japánba, előtte pedig szeretnék majd tenni egy nyelvvizsgát minimum N2-ből, közben pedig töménytelen adagnyi hanganyagot nyomok esténként hogy beszéljek, mert szóbeli nincs nyelvvizsgán, ami meglepett, de lehet kérvényezni. Középsuliban, amikor felsőfokú nyelvvizsgát tettem angolból, ugye az húzta fel a nyelvvizsgának az átlagát :D Angliában élek London mellett, nem tetszik annyira, de míg nem megyek Japánba, addig elleszek itt. Viszont amit én sok embernek ajánlanék, hogy nagyon sok szókincset tanuljanak Japánból (N1-nél 2000 Kanji és 10.000 szó tanulása az ajánlott, azonban majd hamar rájön az ember utána, hogy csak utána kezdődik csak az élet :D Mert még hihetetlenül sok szavat fog tanulni. Sok embert ismerek aki például letette az N1-t, de aztán nem képes egy általános beszélgetésre sem. Erre oda kell figyelni.), grammar és tömérdeknyi filmet/zenét/hanganyagot nézzenek, hallgassanak. Ellenben, ahogy néztem, valóban ilyen 250.000-400.000 Yen-t kapnak az angol tanárok, amiből látszik azért hogy amiért korea és kína sokkal befogadóbb mint japán a külföldiekkel kapcsolatbna, ezt gazdaságilag sajnos érzik, így rájöttek hogy akkor angolt kell tanítaniuk a népüknek keményen, aztán kezdődhet a virágzás, vagyis hát már el is kezdődött közben. Egyre többen mennek ki. Egyébként amikor rákattintottam a videódra, akkor a képen az volt hogy 1.2m yen/hó, clickbait?:DD Köszönöm szépen az áldozatos munkádat!

  7. [ citrancs ]

   Az sem baj, ha nincs általános iskolája? 😹

  8. Béla Krommer

   Magyar a magyarban sem mindíg érthető!

  9. Krisztián Tóth

   3:22"-től az a fél perc felbecsülhetetlen ! Többet tanítottál fél perc alatt, barátom, mint egyesek egész életükben !

   1. Zsiros Deszka

    👍👍✌🏻

  10. はんな

   Hát szerintem még a felsorolt opciók jobbak, mint a teljesen japánok által összeállított nevetségesen természetellenes tankönyvek, feleletválasztós tesztekkel egybeöltve. Az anyanyelvű, még ha hülye is, meg tudja mondani, hogy mi a természetes, mi a természetellenes, aki pedig külföldi, annak mélyebb belátása van a nyelvtanba, a tanulási módszerekben, hiszen ők is tapasztalták. A japánok alapból nem valami pengék angolból, a kiejtésük pedig katasztrófa, az alap nyelvtant és szókincset mindegy kitől tanulják meg, a mélyebb szókincset, sőt még a kiejtést is egyedül lehet gyakorolni, elsajátítani. Szerintem ez a rendszer azért működhet, mert az éppen középfokon szörnyű akcentussal beszélő japán angolul tanító tanároknál még a nem anyanyelvű angolul tanítók is jobbak, valamint nem hinném, hogy annyira mélyen belemennek az anyagba, a témákba, hogy szükség legyen ennél többre, ráadásul angol tanító hiány is van ott. Még hozzáfűzve, kicsi az esély arra, hogy valaki teljesen akcentusmentesen beszéljen egy olyan nyelvet, ami nem az anyanyelve, és szerintem ezzel nincs baj, ha sokat gyakorol valaki, akkor bizots közérthető szintre fel lehet húzni. (Csak nyilván van különbség egy érthetetlen katakanás akcentus és egy másabb, érthetőbb akcentus között)

  11. Degurdi

   Itt most nem értek veled egyet Zsíros. Először is nem mindenki tud jól tanítani - hiába is anyanyelvű. Nekem a 4. angol tanárom volt igazán kiváló. Olyan alap dolgokat mondott el rendesen, hogy csak néztem, hogy az addigi tanárok miért nem. Ott tanultam meg igazán angolul. A másik meg, hogy ma már van internet és töménytelen mennyiségű angol videót lehet nézni és ha néz is valaki akkor nem tud teljesen félrevinni akármilyen is a tanár kiejtése. Ez régen igaz volt, mert 30 évvel ezelőtt nálunk se volt szinte semmi elérhető angolul, akkor tényleg csak a tanárra lehetett hagyatkozni.

  12. Brigitta Huber

   Nagy divat lett ázsiában ez az angoltanárosdi. Kicsit meglepett az hogy nálatok nem értékelik sokra ezeket a külföldi tanítokat. Délkelet ázsiában nagy tisztelet ővezi őket.😊

   1. Zsiros Deszka

    Talán mert nincs tanári végzettségük. Tisztelet a kivnek.

  13. NOPE

   Magyarországon azért beszél mindenki szarul angolul mert magyarul tanítják az angolt... 4 év alatt gyakorlatilag közel perfect angolra meglehet tanítani valakit, de az iskolaknak 12 év alatt egy alap sem megy. Kevesett beszélnek és kevesett hallgatnak angolul. Én sok angol tartalmat fogyasztok és megvan minden a fejemben hogy kell kiejteni, de mégse megy gyakorlatba mert nem beszélünk órán eleget. Ilyenkor alakul ki az akcentus. Babaként a magyart hogy tanultuk meg? Magyarul, nem fordított senki gagyogásra. Angolt is angolul kéne tanítani. Bár a suli manapság netto faszság az oktatási rendszer katasztrófa. Most mégis mi az a dolog amit 12 éven át kell tanulni? Petőfit?....

  14. Odett Werb

   💚

  15. Agnes Smith

   Hello there Jozsi... Attul is fugg hogy melyik orszagbol jon a tanito mert nagy diferencia van az Angliai, Amerikai, Kanadai es Ausztraliai nyelvekbe..

  16. Mess Hun

   Én nagyon nehezen tanulok nyelvet. Mire eljutok a középfokú nyelvvizsgáig, már fáj a fejem a sok tanulástól. Az angol középfokra például napi 12-16 órát magoltam. A vizsga után 1 héttel meg már nem is emlékszem az egészből semmire. 😂😂

  17. Ferenc Rácz

   Még csak az első 10 mp-nél tartok.. és már most azt gondolom: Még nincs is április elseje ;) (Ezt a könnyű munka miatt írom..) Tovább nézve: Szeretteink elvesztése + élet mulandósága.. nos az már szomorúbb topic.. de jah ez az élet rendje.. Angol nyelv.. Hát igen elég szívás az akinek második nyelvként (nem anyanyelvként) kell megtanulni sokszor (néha munka mellett) több évnyi tanulással hogy középszintre eljuthasson.. ami az időráfordítás mellett sok pénz is. (sajna nekem suliban nem tanították, szóval magántanár, nyelviskola, több tucat könyv vásárlása kellett.. ami sok pénz és idő)

  18. Steiner Roland

   Nagy igazságot mondtál komám.Az elmúlt 10 évben eltemettem a családomból 4 főt.Az utolsó élő rokonom- az édesanyám-is ugyanerre a sorsa jut a jövőben,mindez egy fölösleges pótcselekvés miatt.-dohányzás Úgy a húszas éveimtől aktívan változtatni kezdtem a rossz berögződéseimen és mindeközben új/pozitív szokásrendszert építettem ki. Anno- előre látva a jeleket-kikényszerítettem a változást és ebben az iramban haladok tovább.Most-krisztusi korban-még talán a 20-as éveimnél is fittebb vagyok és törekszem a harmóniára magammal és a környezetemmel. Nincs nap az életemben amikor ne gondolnék arra amit elvesztettem és valóban számít az a néhány jó szó,ami lehet az utolsó lesz. Nagyon jó gondolatokat fogalmazol meg bajtárs. Sok sikert kívánok a továbbiakban nektek. Nagy szükség lesz a jövőben egy gyökeres szemléletváltásra globálisan és hétköznapi emberekre akik ezt közvetítik.

   1. Zsiros Deszka

    👍👍

  19. Dej Buster

   Igazad van, vannak akik olyan egyszerű dolognak is örülnének ha tudnának járni, vagy lenne kezük. Amúgy pont a napokban tudatosult bennem az, hogy mennyivel egyszerűbb pl. egy német gyereknek (voice német gyerek tehetségkutató videókat dobált föl a youtube). Megtanul az anyanyelve mellé angolul és szinte az egész bolygón tud kommunikálni. De azt kell szeretni amink van.

  20. Lajos Szajkó

   Angolból volt UK anyanyelvi teacher-em meg szerb futottak még is:). Foreign accent +5 bónusz min. befigyel nálam, de folyékonyan megy a kommunikáció és a lényeg ez - a részemről. A Szerbnek volt tanári vénája az akcentusa mellett és tudott magyarul, ha nem értettél valamit akkor elmagyarázta, hogy mit-miért (kezdő korban erre abszolút szükségem volt mert nem mindenki nyelvi zseni IS). Az angol hölgyemény hiába volt jó ha nem tudott magyarázni mert magyarul alapszinten se tudott -> bambán néztem és nem vitt előrébb. Nem tartom hasznosnak azon nyelvtanárt aki pl. Japánban akar tanítani a helyi nyelv ismerete nélkül, igazi cumi a diákoknak.

  21. Dávid L

   Azt mondjuk ne felejtsük el, hogy minden NEM angol anyanyelvű országba (így gondolom Japánban is) ezrek tanítanak úgy angolt és más nyelveket is, hogy nem ez az anyanyelvük - pl általános, illetve középiskolában - nincs is nagyon más lehetőség. Amúgy anyanyelvi szinten beszélők között is komoly az ellentét pl: az európai spanyolok elég rossz véleménnyel vannak a dél amerikai spanyolról, A franciák röhögőgörcsöt kapnak egy kanadai franciától, de már a dél franciát is van hogy nem értik meg rendesen északon. Tudtommal a british englisf anyanyelvként beszélők előszeretettel csinálnak viccet otthon mindenki másból akinek szintén az angol az anyanyelve, holott Anglián belül is olyan nyelvjárások vannak, hogy ihaj erre példaként hoznám Guy Ritchie filmjeit, vagy a My Fair Lady-t, aminek az eredetije a Pygmalion G B Shaw-tól. A skót angolról pedig szó se essék :-). Konklúzió: ha valaki akcentussal, de mégis érthetően és jól beszél angolul, akkor szerintem nem ördögtől való, hogy tanítson, ha meg nem érthető akkor ne tanítson.

  22. Ismeretlen Ismerős

   A japánokat komoly embereknek tartottam mindig, amíg meg nem néztem a Word Order "Have a nice day" c. klippjét. szétröhögtem magam :) Ha valaki még emlészik a Yatta song se semmi! :) Gambare gambare!

  23. VarGyorgy

   Az a baj ezzel, hogy ahhoz japánul tudni kell, nem? Hogy magyarázza el a hülyéje, hogy mit makog, ha nem értik a diákok? :'D

   1. Zsiros Deszka

    Alap szinten elég. Van jó pár tanár akik nem beszélnek japánul.

  24. MeloStep

   2.5x átlag árak mellett ez nem olyan tuti. az átlagfizetés is 3x annyi mint m.on

   1. MeloStep

    @Kk Jj Amúgy nem is ez a legnagyobb bajom Japánnal. Én is gondolkodom merre kellene menekülni innen és nem magam miatt, a gyerekek miatt. Itt nem látok jövőt..viszont Japán nekem túl náci. Ott soha nem fog beilleszkedni igazán senki szerintem, aki nem Japán. Európai főleg nem.

   2. MeloStep

    @Kk Jj Errefelé nettó 1800-2200 huf órabérét dolgoznak napi 10 óra minimum, de inkább 12. Van néhány hegesztő ismerősöm simán hazaviszik azt a 4-5 kilót havonta. 6 hónapos vegyész átképzéssel 8 órában 3-4 kilót visznek haza a borsodchem-ből műszerszobások.

   3. Kk Jj

    @MeloStep A kb 80 ismerősömből 6-an keresnek minimálbérnél többet, de ők már tízmilliókat. A kettő között meg nagyjából semmi. Jó hely lehet ahol félmilliót keres egy hegesztő. A mi kis városunkban diplomával se keres ennyit senki, kivéve a ha valakinek a csókosa.

   4. MeloStep

    @Zsiros Deszka Az átlag fizetést meg úgy értettem, hogy itthon 200 ezer, ott meg 600...de ha hozzáteszed, hogy 2.5-3x annyi mindennek az ára akkor ugyan ott vagy.

   5. MeloStep

    @Zsiros Deszka Nem úgy értettem. 1.2 milla ott annyi vásárlótőke, mint itthon fél milla kb. 4-5 százezret egy jó szakmunkás megkeres itthon hegesztéssel. Az ingatlanárak is eszméletlenek, ahogy látom. Szóval nem látom én ezt olyan hajj de jó dolognak.

  25. Krax Bla

   Amikor le kellett tekernem 16 kilométert biciklivel télen és esett az eső arra gondoltam legalább nincs hideg és amikor nagyon hideg volt de mennem kellett arra gondoltam jól beöltöztem legalább az eső nem esik. Az angolról annyit, hogy nekem bőven elég lenne ha értenék jól minden leírt szöveget.

  26. Márta Farkas

   Az a helyzet, hogy aki soha nem tanult idegen nyelvet (lásd az angol anyanyelvűek 99%-a) abból sosem lesz jó tanár, mert lövése sincs, hogy milyen nehézségeken megy keresztül a diákja, vagy milyen helyzetben milyen módszertan lesz hatásos. Empátia nulla, anélkül meg nehéz a tanítás. Az anyanyelvi tanár kb. középfok felett számít.

  27. montezuma

   Én szeretnék Japánban dolgozni, de nem tanárként, hanem kávézóban, ahol macskák vannak. Vagy szívesen nyesegetnék bonszáj fákat, mert a kertek arrafelé nagyon szépek. Pizzázóban is szívesen dolgoznék, ahol futárkodni kell, mert legalább bejárnám a környéket. Vagy egy plázában is dolgoznék eladóként.

  28. Dalma Jüling

   Értelek és korrekt a véleményed, de ha minden szakad a zöldségtermesztéssel, legalább lenne egy B variáció. De azt is értem hogy gerincesnek tartod magad. Csinálj egy intenzív angoltanulást anyanyelvi tanártól és akkor te is nyugodt szívvel taníthatnád. Ha minden szakadna a földműveléssel. Údv dalma tunéziából.

   1. Zsiros Deszka

    Való igaz.👍🙏

  29. Gábor Balla

   Szia. Ez érdekes téma volt "tetszett".üdv

  30. Dalma Jüling

   Igen, a kis dolgoknak is kéne örülni.

  31. Max Studdburger

   Nem a "tanarok" felelosek az akcentusukert. Az állam felelős hogy kit enged tanítani. Ha nincs megfelelo szabályozás, vagy a szabályok nincsenek betartva, a minden-megy-piac az eredmény. Egy kanadai ESL tanár barátom szerint, aki hosszú évekig tanított Del Koreaban es Kínában, Japánban nem kovetelik meg a TEFL es TESOL diplomat. Ez a "diplomatlansag" különben egyre jellemzőbb mindenütt a világon. Minden világnyelv előbb utobb a fajtalansag sorsára jut. Lásd patois and pidgin. Nincs mar messze a totális emoji kommunikáció. What's next, hieroglyphs?

  32. Kristof Kappa

   Ez mindenhol normális. Itt németben a volt Angoltanáromnak volt német akcentusa, nekem attól még nincsen. A tanárok nem azért vannak hogy megtanítják hogy hogyan beszélj. Azt inkább annak az embernek kell kitalálnia aki tanulja. Egy csomó út van hogy hogyan tudjon rendesen beszélni, legyen az Angol film,sorozat,könyv vagy csak szimplán angolul beszél más emberekkel. Szerintem teljesen normális hogy egy külföldi srác tanít angolul külföldön. Ez az én véleményem.

  33. István Szántai

   Sok anyanyelvinek meg fogalma sincs a nyelvtanról :) Nehéz az ügy :) A tanár az tanár, ezért egy szakma.

   1. Ginger31

    Én szívesen tanítanék magyar nyelvet diploma nélkül. De garantáltan tudnának beszélni.

   2. Zsiros Deszka

    Pont erről beszélek. Tanári végzettség nélkül tanít a 90%. Csak annyi, hogy beszél angolul, és fel van véve. Itt a probléma. Nem sok Japán gyerkőcöt láttam még aki beszélt volna angolul, annak ellenére, hogy angoltanárhoz járt több évig.

  34. Krisztina Péter

   Szervusz Zsíros! Jól megfógalmaztad a mondanivalókat!!!

  35. Richárd Gazdig

   Szerintem azért van egy kis hiányosság. Nem feltétlen fog rosszul megtanítani valakit angolul az aki nem angol anyanyelvű ugyan úgy mithogy nem feltétlenül fog jól megtanítani valakit angolul az aki anyanyelvű. Én mint magyar anyanyelvű, nem tudnék valakit magyarul jól megtanítani. Beszélgetni tudnék vele, hogy segítsek neki de tanítani hogy mi miért van úgy ahogy azt nem tudnám. Ebből kifolyólag sokszor jobban tud olyan ember tanítani egy nyelvet aki maga is tanulta. Valamint mivel még nem sikerült japánba kimennem így csak innen, onnan tudok információt szerezni(mint például a magyar pártól akibe picit belecsíptél), de az alapján amit tudok úgy látom, hogy szükség van a külföldi tanárokra akik tényleg tudják beszélni és tanítani a nyelvet mert a japná anyanyelvű angoltanárok sokszor nem tanítják meg elvonatkoztatni a japán kiejtéstől a diákokak és angol szavakat mondanak japán kiejtéssel. Persze mindent úgy írtam, hogy csak azokat az információkat vehettem alapul amit az interneten fel lelhetek és úgy hogy én magam nem is beszélek angolul. Csak szimplán úgy gondoltam, hogy meg kell említenem, hogy valószínleg nem annyira egyoldalú a helyzet mint amennyire leírtad. Így ez a videód nekem nem teljesen jött be. További jó munkát kívánok! Eddig is sokat tanultam a videóidból és remélem ezután is lesz rá lehetőség, hogy újat tanuljak tőled.

   1. Zsiros Deszka

    👍✌🏻

  36. Alta Mira

   Vannak olyan technikák, amivel lehet a helyes kiejtést és hangsúlyozást tanítani. Nekem van olyan magyar ismerősöm, akiről senki, akinek angol az anyanyelve, nem mondja meg, hogy külföldi, mert ilyen technikákkal tanult. Egy igazán jó tanár ismeri és a nyelvtanításba beépíteni képes ezeket, függetlenül attól, hogy anyanyelvi angolként, vagy más anyanyelvűként tanít. Így szép, és anyanyelvi, vagy ahhoz közeli akcentussal tanulható meg a nyelv. A baj az, hogy kevés ilyen nyelvtanár van. Arra kéne törekedni, hogy, amikor valakinek az alkalmasságát ellenőrzik, mielőtt alkalmazza bármilyen tanintézmény, azt is vizsgálják, hogy a kiejtés tanítására milyen módszereket ismer és alkalmaz.

   1. Zsiros Deszka

    👍

  37. EDC Team

   az akcentus az egyén és hova tartozás függő valamint hangsúly használat,sztem mindenki ugy él meg ahogy csak tud,általában az emberek a könnyebb utat válaszák a megélhetéshez ha normálisan teszi,nem veri át a másikat akkor csinálja.

  38. ATEE77

   Zsíros! A címből arra következtetek,hogy flexelni fogsz.Popcorn,sör mellettem. 3..2...1...... :-) Update: Tévedtem,ez egy komoly videó.

   1. Zsiros Deszka

    😂👍

  39. Gabor Kiraly

   Szerintem az akcentussal nincs baj azt mindenki a munkajahoz merten kicsiszolja. A jo fizetes relativ 😊😊😊sose az a kerdes mennyit kapsz a kerdes hogy mennyi marad. Az nagy az indiai bufet nyit a feka biztonsagi or a feher ember angol tanit. 🤣🤣🤣🤣🤣Ez nem egyedi minedenhol vannak skatujak, a torok kebab a kinai ruhauzlet es dohany bolt, es a tobbsegeben meleg fodrasz. Skatujak. 😂😂😂😂 Amugy kar az arral uszni, ez ugy is csak egy tanc. 😊 😊 😊

  40. csaba forrai

   Egy szép angol szó!!!!Becarefuloffshoreaccuntovnerbustardpolitics!!!!!!!ÉBREDÉS!!!

   1. Zsiros Deszka

    😂

  41. Tót AttilA

   Mindig eszembe jut egy rövid vicc japánrol,kicsit beteg! Anyám Japán,apám kinai,én meg nem látok semmit!xD Van valami alapja hogy a japánokat rövidlátònak mondják?

   1. Zsiros Deszka

    Szerintem nincs.😁

  42. Csaba Mészáros

   Hallottam olyan magyar akcentussznobokról, akik fel szokták hánytorgatni az angolul beszélő magyaroknak, hogy ha nem beszélnek eredeti angol akcentussal, holott ha valaki meghallana egy született angolt az anyanyelvén beszélni, akkor ott verné agyon az angol magyar kéziszótárral. Egyébként beszéltem már angolul más Angliából érkezett emberrel, és jól megértettük egymást akcentus nélkül is. Különben beszélek németül is, és egyszer megkérdezte tőlem egy német, hogy lehet-e egy bizonyos irányba menni, én meg azt mondtam, hogy nem tudom, nrm vagyok ide valósi, de addig erösködött, hogy azt mondtam, hogy lehet, hát ha azt a fejet láttad volna mikor visszajött, többet nem is szólt hozzám.

   1. Zsiros Deszka

    😂👍

  43. Q

   Nagyjából anyanyelvi szinten beszélem az angolt, de az én magyar-amerikai-ír keverék akcentusommal sosem jutna eszembe tanítani :D

   1. Zsiros Deszka

    👍 Ez sokan nem így vélik ahogy a kommentekből kiderül.

  44. Luca Bella Kovács

   "Még mielőtt szeretnél valamit az életben, előbb vedd észre, amid van és milyen jó, hogy az van!" Zsiros, annyira "jóópoppiság", hogy ezt időről időre előhozod és hangsúlyozod a videóidban! Többek között ezért az életfelfogásodért kezdtelek el követni.. 😊😌🙏

   1. Zsiros Deszka

    🙏✌🏻

  45. Viktoria Toth

   Tetszett a videó így gondolom én is..üdv Nürnbergből 😤😊

  46. KageShinobiGames

   Zsiros szevasz. Remelem jol vagytok a vilag mostani helyzetetol fuggetlen. Sztem a velemenyed nem korrekt. Ahany megye Angliaban annyi angol akcentus. Sot varosonkent is valtozhat es akkor vegyuk az Amerikai angolt ahol meg kifejezesek es szavak is elternek es kb ugyanaz ott is a helyzet. Egy Chicagobol szarmazo ember mas akcentusu mint egy New Yorki. Es en ahany angol tanartol tanultam eddig nem vettem at akcentusat. Sok tanar hasznal hangfelveteleket pont ezert. Ugyhogy nem gond a dialekt meg az akcentus ha nyelvtanilag helyesen tanit a tanar es magas szinten beszel Angolul. Az mar mas ha o maga is tori az Angolt es ugy akar tanitani mert en egyszer asszonyom elvittem egy orvosi idopontra es nem volt biztos el birok szabadulni melobol es kertunk tolmacsot itt Angliaban. Hat az asszonyom jobban beszelt Angolul mint a tolmacs. Rohely volt. Nem egett le a bor a kiscsaj pofajarol. Nem azert de emberek egeszsegerol van szo. Legalabb ne valaljon orvosi tolmacsolast gyenge angol tudassal.

  47. András Nagy

   Meg nem voltal Brazilban (Manaus pl) ott szetszednenek a csajok.

   1. Attila Cziráki

    Ott van még Kolumbia is azt mondják ha kék szemed van akkor nyert ügyed van a csajoknál.

   2. Zsiros Deszka

    😂

  48. Maxi Gabriel

   Nagy igaz! 👍 watafaka! Még a Szingapúrban elég jól beszéltek angolul de most itt Pattaya még angol tanár csaj sem tud angol szavakat! Már voltnekem két angol tanárnő barátnöm és ez valami szörnyű élmény volt nekem! Egyetlen idegen nyelv amit nagyon szeretett az én nyelvem volt! 😎😇 😂😂😂 lili = really. Sua = sure. Lilek = relax 😜 etcccccc.... PS A csaj egyszer azt akarta mondani hogy hideg van és fázik, és azt mondta hogy: I'm winter!

   1. Zsiros Deszka

    😂😂😂

  49. Alexander Klein

   Hú mennyi csaj megy el afrikai komával mert tud angolul... Olyan akcentusa van az afrikai komának mint az oroszlánnak..

  50. Gyula Laczko

   Addig nem tudod mid van amíg el nem veszíted azt!! Erre kellene ránéznie mindenkinek egy kicsit és felértékelni a dolgait szerintem. :-)

  51. Marcell Takács

   Szia Zsíros! Baromi jó téma! Én személy szerint úgy látom és tapasztalom itthoni angol/német tanárokkal kapcsolatban, hogy ha a tanár/tanárnő nem ismeri a megfelelő módszertant és nincs adottsága a tanításhoz, akkor anyanyelvi angolként/németként is egy borzasztó tanár lesz. Az én tanáraim egytől egyig magyarként tanítottak nekem angolt és olyannyira működött a dolog, hogy a nulláról indulva két tanév alatt tanultam meg B2-es szinten angolul. Ugyanakkor, ismerek olyat, akiknek ugyan anyanyelvi tanára volt, nagyon nezen haladtak az egész osztállyal, mert a tanárnő régi, használhatatlan, nehézkes tanmenetet és tanítási módszereket követett. Én személy szerint a beszélt nyelvet és kiejtést pl youtube videókból ismertem meg. És pont egy ilyen videóban egy brit prof említette, hogy külföldiként ne akarjunk britnek vagy amerikainak hangzani, mert ő arra kíváncsi, hogy mit hoztunk magunkkal a saját országunkból. Illetve még annyit, hogy ha Magyarországon csak anyanyelvi angolgok tanítanának angolt, vagy bármilyen más nyelvet, akkor még annyian sem beszélnének nyelveket, mint most. Ősszességében a konklúzió részemről az, hogy ha valakinek van érzéke a tanításhoz, és ismeri a megfelelő módszereket, akkor nem kell anyanyelvi szinten ismernie a nyelvet, ahhoz, hogy egyébként kitűnő módon megtanítson embereket egy adott nyelv rejtelmeire.

  52. Zsolt Sz.Attila

   Örülök hogy vagy nekünk Zsiros papo 🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

  53. Zsolt Sz.Attila

   Annyira jó hogy igy gondolod..s hogy pozitív erőt adsz.. Értékelni kell mindent..s nem mindig a többet akarni.,

  54. Balazs Kiss

   Nagyon nagy tag vagy❤

  55. Márton Németh

   A videó első rèsze mintha V beszède lett volna😁

   1. Márton Németh

    @Zsiros Deszka nem Viktor.... V... V mint vèrbosszú😁

   2. Zsiros Deszka

    Ki az a V?😅

  56. Valknut

   Én nem akarok menni , jó nekem itt ahol vagyok. Kur@va rossz tanár lennék, pláne, hogy most már a tanárt össze verik, agyonlovik! Amúgy elmet a fél video... By Zsiros 😉 Sörre még mindig várlak 😅🤪😉🙂

   1. Zsiros Deszka

    😂🙏

  57. Sandor Gallo

   Sanyi vagyok.”Temetném a munkát”

  58. Felem1000

   10:43 Erre mondják hogy : Vak vezet világtalant!

  59. Károly Botlik

   Kedves Zsíros (Decka) ha lehetne, 50,like, én a tízszeresét adnám!

  60. csiga223

   Zsíros a hálával kapcsolatosan nagy igazságot osztottál!

  61. Tibor Horvath

   Komoly vagy zsíros👍👌😉

  62. Polacsek Attila

   Mindig a tudás a lényeg...akcentus ide vagy oda....hát,ha valami nehéz az a Japánnyelv...oly messze,távol tölünk...a felkelö Nap hazája..JóVolt!!

  63. Stefan

   3:10 - gyönyörű gonolatok tőled Zsíros, 100% igaz

   1. Zsiros Deszka

    🙏🙌

  64. Sándor Mikus

   Édesanyámnak Zorán volt a kedvence. Most ez jutott eszembe: "Hogy lásd, egy napod mennyit ér? Néha látnod kell, az élet hogyan fogy el." 🤫

   1. Zsiros Deszka

    Milyen igaz.👍

  65. Zenefüggő 。

   Az élet egy csomó szépséget tartogat, csak észre kéne venni és kiélvezni minden pillanatát amíg van rá lehetőség.😊 Amúgy a zene az egyetlen világnyelv hisz szavak nélkül is érti mindenki aki hallja.✌️😊

   1. Zsiros Deszka

    👍👍🙏

  66. László Szabó

   Why did the motorcycle stop? It was two tired.

   1. László Szabó

    a másik a "Két rumot kérek a 222 -es szobába 01:58 -ra"

   2. László Szabó

    @Zsiros Deszka Hi, nem, a fenti mondat az angoltanárok egyik kedvelt szóvicce azért írtam, "két kerekű" illetve "túl fáradt"

   3. Zsiros Deszka

    I think you wanna ask me,, why I stop riding my bike? I don’t stop at all, just too cold to ride at winter time.

  67. s artiljerac

   Lehet, hogy rossz a gondolat menetem, de szerintem azért vannak többségben a nem anyanyelvű angol tanárok, mert ők a jobb, nagyobb fizetés véget. Gondolok arra, hogy pl. itt Szerbiában 500 eurot keresünk vagy, vagy se (de inkább kevesebb) az olyan 178000 forint, és...mennyit is emlitettél 400 ezer jen, 3000 euro, lehet érezni a különbséget. Viszont egy Angliai, vagy Egyesült államok, na most azt nem tudom ott mennyi a fizetések, de valószinüleg nem olyan vonzó számukra, ha pedig mégis akkor kalandvágy. A másik dolog, hogy én nem érzem hátránynak, hogy nem egy világ nyelv az anyanyelvem, ha meg kel dolgozni érte akkor meg fogok. Jelenleg a Francia nyelvel próbálkozom, és jó érzés mikor a sokadik gyakorlás után hibátlanul ki tudom ejteni, ja és allitolag mi Magyarok könnyeben tudunk nyelveket tanulni. "Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz"

   1. Erdos Andras

    "Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz" hülyeség ki dönti el hogy mi az az a szint amit beszélni kel. Az alapfok már elég?

   2. Erdos Andras

    Van aki megszakad és nem nagyon megy a nyelvtanulás. Nem minden ember nem mindenben egyformán tehetséges.

  68. Pepe F

   Letörölted a múltkori kommentemet most már nem beszélgetek veled, visza vagy minősítve Sanyából Józsivá cenzor terroros.

   1. Pepe F

    Dehogy szidtam csak kifejtettem a véleményemet a kettős állampolgárságról. Csak egy hazája van egy embernek a másik csak egy hely ahol lakik legyen az bárhol. Ha ez igaz akkor HUfast is megéri a pénzét . Olyan mintha egy étteremben a pincér beleszólna folyton a beszélgetésbe hogy mit mondhatsz meg mit nem. Jól van visszaminősíttelek Szőr Sanya rendfokozatba akkor.

   2. Zsiros Deszka

    A HUfast szedi le. Ha csak nem az anyukám szídtad.😂

  69. Fenybenhanyo1

   Az egy dolog, akit szarul tanítanak meg! Én tanuja voltam egy beszélgetésnek, német anyanyelven. Az egyik német, a másik osztrák pali volt! A német tőlem kérdezte, hogy mit mondott az osztrák, mert nem érti! :D

  70. Lajos Bakk

   Minek kellene tudni Japánúl alap fokon? Angolt tanítok, nem Japánt ;) Arról nem is beszélve, hogy ha valakinek az angol az anyanyelve, az nem azt jelenti, hogy tud is angolt tanítani! Ha meg kiejtés kell, nézzenek filmet :)

   1. Lajos Bakk

    @Márta Farkas nem, én nem, ismerősöm tanított, japán tudás nélkül.

   2. Márta Farkas

    Te Japánban tanítasz angolt..?

  71. kint verbal

   Ha japán egy ,,zárt" ország akkor miért szükséges a mekibe angolul cseverészni.

  72. MAHOUMACROSS

   Ez olyan, mint itt Magyarországon, hogy a Vietnámi, Magyar szuvenírt árul Oroszoknak. :'DD

   1. Zsiros Deszka

    😂😂😂👍👍👍

  73. Karoly Vadasz

   Elvileg egyetértek veled. Az lenne a jó, ha anyanyelvűek lennének, és mellé még nyelvtanárok is.Mert azért kell egy kis tanári tudás is a nyelvtudás mellé. És az sem mindegy, hogy kiket kell tanítani, kis- vagy középiskolásokat, egyetemistákat vagy felnőtteket. Ja. És a nyelviskolák számonkérik-e hogy az adott tanár mit és hogyan, s milyen eredményességgel tanít? Egy biztos: aki tegyük fel itt nem vált be nyelvtanárnak, az ott sem fog jó nyelvtanár lenni.

  74. Attila Horvath

   Tesó , appreciate what you have , before it will became what you had !!! 🙏🏝🏜🇺🇸🇯🇵🎩

   1. Zsiros Deszka

    Nagyon igaz.👍👍👍

  75. Photon Torpedoes

   Akiknek meg kellett tanulni nulláról egy idegen nyelvet sikeresen, át tud átadni egy tapasztalatot amit anyanyelven soha nem tanulunk meg. Es némely angol akcentus nagyon ronda , nincs viccesebb amikor latod hogy ugyanúgy nem értik őket más angol nyelvű országban mint a kinait (hadar, motyog és vastag az akcentusa).

  76. Márton Ziegler

   Ha egy mondatot úgy tudsz el kezdeni hogy: "Why dont's you fuck'n?" Már meg van alapozva a nemzetközi egzisztenciád...(Sorry, of course) Shimatta...

   1. Zsiros Deszka

    😂😂😂😂

  77. Mr. WorldWide

   Basszus... ez a beköszöntő elég menő volt, addig sajnos amig le nem szóltad :(

   1. Zsiros Deszka

    😂

  78. Roland Hustyava

   Zsiros akkor veszem is a repjegyemet Japánba és megyek ki angol vagy akar magyart is tanítani. 😉 Lassan 14 éve koptatom a lábaimat Angol földön, annyit csak tudok angolul amennyit az általad említett emberek, tanárok is tudnak. Pedig én csak átlagosnak, társalgó szintűnek mondanám az angolom de elég lesz az ott kint... Alap japánom is megvan. *arigatogozajmasz, haj, konicsiva, szajonara*. Kb ennyi elég is lesz. 😅

   1. Zsiros Deszka

    14 év? Ezek a kóklerek itt Japánbaaan akik tanítanak Angolul, szerintem 1év Angliában élés után pattantak fel a Japánba érkező gépre.😂

  79. A953567876

   Volt kolléganőm is angol tanár akar lenni Japánban. Egy éve kint el már a japán férjével.

   1. Zsiros Deszka

    😂👍

  80. Hanna

   Csak akkor kap egy külföldi vízumot Japánba dolgozni,ha azt írja be hogy angolt akar tanítani. Orvosok és asztrofizikusok talán kivétel. Hazafias ,büszke nép a japán, müködik az ország bevándorlók nélkül. A lakosság 98 % a japán eredetü.

   1. Zsiros Deszka

    👍👍👍

  81. Hársch Ferenc

   Szia Zsíros! A nyelvoktatáshoz szerintem sem elég a nyelvismeret, nagyon fontos az oktatásmódszertan ismerete is. Még a hetvenes években a főiskolán egy haverral elhatároztuk, hogy én tanítom őt németre, ő pedig engem angolra. Három hét után nagyon elakadtunk, mert hiányzott a módszertan, ott abba is maradt.

  82. TECHNOSCOPE

   Jó látni, hogy mások is igyekeznek minőségi tartalmat gyártani a magyar youtube-ra. Sok sikert a továbbiakban!

  83. Karantén Csatorna

   Amúgy így a végére jött egy ötletem: - mi lenne, ha japán online órákat tartanál itt? Szerintem sokan szeretnék.🙂👍🥂✍️

   1. Zoltan Kiss-Craciun

    Van már olyasmi. Koushin japán nyelviskola. Egy magyar japán házaspár.

   2. József Győrfi

    Engem is érdekelne.

  84. Balázs Czene

   1: Na egy amarikai engem ne tanitson angolul! :D (Mondom ezt ugy, hogy Angliaban elek es sokan amerikainak gondolnak, ha megszolalok :D) 2: Eleg szerencses voltam, hogy olyan angoltanarom volt, hogy olyan angol akcentussal beszelt, amilyennel akart. Irtol ausztralon at amrikaiig barmi. Vicces volt, hogy ha olyan kedve volt skot akcentussal tartott orat, mi meg neztunk, mint a gazalarc, hogy mi a fax.... 3: Es a Japanban elo Magyarok hany szazaleka foldmuves? :D

   1. Zsiros Deszka

    Kb. 0.0001%

  85. DR. M.C

   🇲🇾👌

  86. Karantén Csatorna

   Nem tudom, én jó lennék-e tanítani? 😁👍🥂✍️

  87. DR. M.C

   🇹🇼👌

  88. DR. M.C

   你好! 我被稱為神秘的24歲男人。 在匈牙利 我住在。 Hagyományos kínai

  89. DR. M.C

   你好! 我被称为神秘的24岁男人。 在匈牙利 我住在。 Egyszerűsített kínai 🇨🇳 Ez vlmivel jobb Google fordító.

  90. DR. M.C

   こんにちは! 私はミステリアスと呼ばれています。24歳の男性。 ハンガリーで 私は住んでいます。 🇯🇵👌

  91. DR. M.C

   💖🇵🇭 language

  92. DR. M.C

   Kamusta! Tinatawag akong misteryoso.24 taong gulang na lalaki. sa Hungary Nakatira ako. Békés megye

  93. Vándor Magyar

   Zsíros örülök hogy lélegzünk,hogy láthatok szép tájat,hogy ismerhetünk téged,hogy ráébresztesz most néhány embert milyen gazdagok vagyunk nemes értelemben! Köszönjük!

   1. Zsiros Deszka

    🙏

  94. Noname

   Jó ez a videó. Pl milyen jóérzés megnyitni a csapot és jön belőle a melegvíz....kivéve mikor a rohadt boiler elromlik amiről nem csak a melegvíz de a ház fűtése is megy 😖

  95. Nezumi Kihaku

   Videó első témájához füzve én szerintem azok akik nem tapasztalták meg valamilyen úton, módon a nincs és a "szenvedés" fogalmát azok nem bírják igazán értékelni azt amijük van.

  96. Janos Liebmann

   Más munkát is végeznek magyarok japánban: Youtbe-on "A magyar, akin a Nissan jövője múlik"

  97. Erika Kiss

   😊❤🙏

  98. David Miller

   Szia Zsíros! Szerinted lesz olimpia 2021-ben? A japánok mennyire támogatják a játékok megrendezését?

  99. Lajos Kutas

   A fizetés relatív, az ország meg kinek tetszik kinek nem.. Japánnak vannak szép helyei, egy-két hetet még el is tudnék képzelni ott, hogy felfedezzem és csináljak pár emlékezetes fotót.. de így vagyok Ausztriával, Németországgal, Szlovéniával melyek közelebb vannak és a tárcámnak kevésbé fáj a kijutás (Ausztria 10km kb.). :-)

   1. Zsiros Deszka

    👍👍👍

  100. Attila Molnár

   Az én angoltanáromnak olyan gyönyörű brit angolja van hogy fel sem tűnik.

   1. Kapa

    Nekem még általánosban elsőnek Brit angolos angol tanárom volt, aztán kaptunk egy amerikait, utána 3 évvel később vissza a Brit és most középsuliban meg kanadai🙃🙃🙃