Fahasító Házilag Rotációskapából. Wood splitter diy

Zsiros Deszka

10 E megtekintés3

  Tagság csatlakozás:
  hufast.info/up/SeoQ9f7D1gW-gN9OR7TnzQ.htmljoin
  Házi készítésű fahasító. Wood splitter home made.

  Közzététel: 2 hónapja

  Megjegyzés

  1. György Baka

   Egytengelyes kistraktor

   1. Zsiros Deszka

    Mostmár ferde tengelyes.😂

  2. raytry69

   "Failure is not the opposite of succes. It's part of it."

  3. Zoly 97

   Tekerd körbe szigszalaggal az mindent megold xD

  4. István Molnár

   Füstölt árut nem szoktál csinálni magadnak?

  5. István Molnár

   Kapcsold be a faszba gázkazánt mit kínlódól annyit! De ha már feldobtad a lasztit, akkor már én is kíváncsi vagyok működéskőzben a gépre.

  6. Németh Péter István

   Kicsit lemaradtam ! :) Azt a jó sétáló traktor szét ne cseszd ilyen hülyeségre! Mi csak álmodunk ilyenről ! Vegyél rönkhassítót itthon magyarba kb 70-80 ezer ft egy állványos gép egy két apró módosítás egy asztal mellé ,meg 2 nő aki válogatja felrakja az asztalra és eltalicskálja ! És menet a hasítás! De a hasítóval sem az ághelyes nehezen hasítható tuskókkal kínzom ,azt félre dobom aztán majd elrohad ,meg eszik a bogarak,vagy ha valaki csinál tábortüzet szalonna sütést akkor majd elégeti! Nem teszem tönkre a gépet ilyen hasíthatatlan ákom-bákom tuskókkal ! Nem érdemes neki állni semmit ilyesmit építeni mert se eleje se vége ,sose sem lesz olyan mint amit szeretnénk ,tapasztalatból mondom ! pl építettem többek között sétáló traktort sőt többször is átépítettem ,nem a földön a porban,hanem gépműhelyi háttérrel ,bele került egy halom pénzbe ,temérdek időbe ,és cserébe egy rakás szar lett ,vagy is nem szar de amire nekem kellene nem jó! Nahh szóval ezt a kis sétáló traktort irigylem tőled és sajnálom hogy szét hence-buncálod! Na látod ezt elküldhetnéd nekem majd én darabokra szedném és megrestaurálnám egyből félre raknék minden más melót! :) De após keresné aztán nyakon vágna bennünk hová lett a trakesz! :) Amúgy hallottam egy érdekességet ,hogy nem a totál csöveseknek érdemes adakozni ,mert az csak megeszi meg issza aztán kész,de a nem csöves az tovább tudja adni a segítséget másik nem csöveseknek ,aztán azok meg ,még tovább adják ,és egy csomó mindenkin vagy mindenkinek lesz segítve! :) Ha nem tudnád a legszebb dolog a világon egy Piros Traktor ! :)

  7. Eszter Oláh

   Kiváncsian várom a fejleményeket 😊

  8. Legjobba Kona

   Ha már ilyen szerkezetbe gondolkodnék "Kúpos rönkhasító" - keress rá, használnék a legegyszerűbb amit láttam eddig.

  9. József Gábor Mészáros

   Nagyon tetszik, várom a fejleményeket! 😍😍😍

  10. Gabriella Simay

   Szuper vagy!!!👏

  11. A-T-S

   Betyáros hangja van a gèpnek. (Y) 🙂👍

  12. X Béci

   Roncstelepen kincsek vannak! Vastag cső pl. kardán is tökéletes. Beszéltem a Japán fahasogatási tárcanélküli miniszterrel. "Mindenhova biztonsági rácsok is kellenek.. Zsíros biztonságban legyen!" Ezt mondta!🤠

  13. Kocsma Lako

   Nagyon jó hangja van!Iseki vagy milyen márka?

   1. Zsiros Deszka

    Kubota

  14. Max Studdburger

   A mechanikai részéhez nem értek de óriási bizniszt latok kialakulni, Zsíros. Greasy Plank Wood Splitting Ltd. A következő nagy lepes magát a gépet gyártani.

   1. Zsiros Deszka

    😂

  15. Imre Szabo

   Pöpec, tetszik!

  16. Gergő Szabó

   Hatalmas tlájmány Zsiros!Love it%Házhoz szállitás is lesz külföldre is belőle?:)

  17. Gyula Ujvari

   Vége nem csak szobában űlös dumcsizos videó :D Sok ilyet ki jött a jó idő kell a joppopiság a népnek :D Ezt sokkal jobban csipázom :D mikor bütykőlsz valamit vagy ismeretet terjesztesz vagy épp vezetés közben elmélkedsz :D BIG NAGY LÁJK :D ZSÍROOS :D

  18. feri sebők

   Egytengelyes traktor magyarul. A rotációs kapa kissebb.

  19. Tamás Lennert

   Mac Zsíros Guyver XD Kiváncsi leszek a végeredményre :D

  20. Gyenis Attila

   Szerintem ez nem fog összejönni, jobb lenne meghajtani vele egy hidroszivattyút egységet és egy munkahengerrel hasítani.

  21. Wiking

   Tiszteletem! Egy olyan jellegű tanácsom lenne, hogy esetleg próbáld meg, hogy a kihajtó tengely vonalában legyen a hasító szán. A jelenlegi konstrukcióban túl nagy erő hat a forgó mozgásból lineális mozgásra átváltó erőkarra, csupán azért mert ezek nincsenek egy vonalban. (A motorban a dugattyú sem véletlenül van a főtengely csapágyával egy vonalban.) Vagy az egész hasító szerkezetet kellene a kihajtótengely magasságára emelni, vagy csak adni egy olyan dőlésszüget neki, ami a tengely és az alátámasztó szerkezet között van. A lényeg, hogy a libeális mozgás hossztengelye, és a forgó mozgás hossztengelye egymásra merőlegesek legyenek, de metszék egymás. Jelenleg merőlegesek ugyan de nincsnek 1 vonalban azaz nem metszik egymást. Ebben a konstrukcióban a löket hosszát is tudod előre kalkulálni egyszerűen. Nem kioktatni szerettem volna a fentiekben, remélem nem tűnik annak... csak az én észrevételem a hibajelenséggel kapcsoaltban ez.

   1. Zsiros Deszka

    Nagyon szívesen fogadok bármi hasznos észrevételt.🙏 Köszönöm.

  22. Sai Akuto

   Pipec a Japán nagy falad!

  23. KoPál Művek.

   Zsíros tesó. Én mint tanult lakatos... A tengelynek vmi nemesített vagy nagy szilárdságu anyagot kerestess a vasassal és amiben csúszik azt ne 1 darabból hanem 3 ból oldd meg. Illetve a keréknél ahol hajt oda is cső a csőre tegyél. Ne ilyen kifúrt lapos vasat.

   1. KoPál Művek.

    @Zsiros Deszka Szívesen.

   2. Zsiros Deszka

    Úgy lesz bástya. Köszönöm.👍

  24. Gábor Fekete

   A H gerenda és az I gerenda között az a különbség melyik része a szélesebb. Kb egyforma mind, csak az I hosszúkásabb középen.

  25. János Gáspár

   Csak javaslat... Kúpos hasító... Kevesebb a mozgó alkatrész kevesebb a hiba lehetöség. De ez is "hasít" 🙂

  26. G mészi

   Szerezz a kerék helyére egy kúpus hasítót az kevésbé veszedelmes jószág. Szerintem

  27. Péter Kruchió

   Szia Zsíros! Kúpos csigás hasítót nézted már? Szerintem az sem rossz.

   1. Zsiros Deszka

    Néztem.

  28. Zenefüggő 。

   Jó ötlet, de gondold át alaposan hogy tuti legyen a szerkezet.😊✌️

  29. Matthew Taylor

   Sok sikert ! Szeretünk mester

  30. István Kis

   Szeva, Zsíros ! Walking tractor- nak is hívják ezeket,vagy hand tiller-nek.

  31. Gábor Kocsis

   Nagyon várom a Zsíroos-fejleményeket a fanyűvő szörnyről!

  32. János Pfeifer

   32 betonvassal probáld

  33. Gábor Szamuraj

   Inkább hidraulikában gondolkodj,picivel bisztonságosabb,de a megoldásod működhet ,de nagyon veszéjesnek tartom.

  34. Molnár Károly

   -nem kell ám szabadkozni...!Eddig is szétstukkoltad a rönköket!Csinálj fából vaskarikát!😎

  35. Dredshark

   Magasan van a forgás pont !

  36. Fehér Zoltán

   Nagyon ötletes, szerintem jól fog működni :)

  37. Jánosné Gábor

   A vaskerék közepére egy kúpos hasítót :)

  38. Kk Jj

   Nem biztos, hogy csövek erőssége volt a probléma. Nekem inkább úgy tűnik, hogy valamelyik kar vagy cső hosszával lehetett a baj, vagy egy forgó rész egyensúlyával, mert centrifugális erő művének tűnik a dolog. Lehet hogy kicsit fizikába kéne átmenni vagy mérnökbe és megpróbálni számolgatni, hogy ehhez a motorhoz vagy a fordulatszámhoz mekkora karok, csövek kellenek.. Esetleg a motor teljesítményét kellene lekorlátozni, lehet az is segítene. Tetszik hogy kreatív vagy. Nekem ez volt a bajom falun, hogy nem voltak meg sem az ötleteim, sem a kézügyességem efféle "jópopiságok" kivitelezéséhez. Sok sikert!

   1. Zsiros Deszka

    Igen elsősorban az a felfogatás hajlott meg amit mutattam. Aztán így megváltozott a hossza és gyűrte a többit.

  39. lászló szilágyi

   Nahát az a rotakapa!!!Na az olyan messze ven az általam ismert gépektől,mint az amcsi űrsikló a Millenium Falcon-tól....Űrhajó űrhajó,csak kicsit több a kakajó... Én láttam olyan masinát,(hasítót)Traktor kardán hajtotta hidraulika szivattyú,vasúti sín gerinc!De azt már elgörbítve láttam.Tehát ez nem egy egyszerű termék!Ha sikerül le a kalappal,mert ha nem lerepül!!!

  40. Thomas Bootmaker

   Szia Zsíros! Egy vidit villants arról is, hogy a bukófrekvenciás homályszeletelő kiegyenlítő csapszege hova kerül... mert nekem nem áll össze.🤪 De lehet, hogy meg kell abcugálni a dűznit, mer' a gázböndében nem szinyál a glogyó. Vagy nem tom... 🤣🤣🤣

  41. Dezider Borsanyi

   Joll hallani, 🙂🙂👌👌👌👍👍👍

  42. Csaba Rohodi

   Nekem is volt olyan amit nem sikerült összehozni, és olyankor célszerű megállni egy-két hétre és átgondolni az egészet. Magán vélemény, hogy ezt a megoldást nem erőltetném a helyedben :-(. Egyrészt a traktor fogaskerék áttételes váltóműve nem ilyen hirtelen "lökésszerű/megakadásos" terhelésre van kitalálva. Másrészt hiába erős kistraktor, még ezzel együtt sem biztos hogy bírni fogja. (Értem én, hogy neked csak ott áll és nem használod, de itthon az a trakesz akkor is min. 1 milliót érne. => Nagy kár lenne érte ha ebben halálozna el, mivel mégiscsak ipari minőségű.) Én azt javasolnám, hogy a youtube -on nézz meg egy "forgó rönkhasító kúpos" működésű rönkhasítót, és gondold végig azt a megoldást. Pld. youtube: "Kúpos rönkhasító "HD" (2.2kW)"

   1. Zsiros Deszka

    👍

  43. dobosatis

   Autó féltengely elég erős cső helyett. Én hidraulikus hasítót akarok egyszer, de még nem állt össze a fejemben teljesen. Úgy szeretném, hogy a fűrészt is rá lehessen szerelni, vagy csak vágószerkezetet, még nem találtam ki. Egyébként Horváth Miklós magyar youtube csatornáján van egy rugós megoldás amihez csak kézierő kell, de abból alig, az is fasza.

  44. pal alex

   Mert nem csinalod egy olaj pompaval es egy cilinderrel ?

   1. Zsiros Deszka

    Ez olcsóbban kijön. Azzal dolgozunk amink van, nem?👍

  45. Hard Beer Brothers

   Rúdacélra gondolsz a tömör vas kifejezés alatt. Jó lesz a cucc! Sok sikert hozzá!

   1. Zsiros Deszka

    Azaz.👍👍

  46. Robert Palčo

   Nem minden jöhet össze elsőre,a lényeg az ötlet hogy kitaláltad és a mérnöki kivitelezés.Szer. király amit kigondoltàl!!!Össze jön az!!!Itt egy kis buzdítás👏👏👏👏👏👏👍😎🎩

   1. Zsiros Deszka

    👍👍🙏

  47. Roland Hustyava

   Nagyon zsiir hangja van a dizel *Töff-töff-töff* Traktorodnak. :)

   1. Zsiros Deszka

    Imádom.😂👍

  48. János Merétei

   ÚJÍTS, ZSÍROS! - Te egy "agyvelő" vagy.

  49. Viktor Hock

   ha elkészül ezt így fogod használni? vagy valami emelvényre rakod h ne kelljen hajolva dolgozni? az én derekam is oda van, nem is tudok tartósan hajolva erölködni.... ha kész lesz , jó lesz ! gratula!

   1. Zsiros Deszka

    Lábakra állítom, kényelmes magasságba.

  50. Sándor Mikus

   Valami kuplung megoldás kell rá, hogy, amikor megakad (csomóban, vagy bármi), akkor ne törjön-szakadjon minden, hanem inkább csússzon... 🤔

   1. Sándor Mikus

    @Zsiros Deszka 💪😁

   2. Zsiros Deszka

    Igen arra én is gondoltam, de nincs. Strapabírónak kell lenni. Nem akad ez meg.😂👍

  51. Elek Kápolnási

   Irigylésre méltó az ezermester hozzá állásod!!!!

  52. Zsolt Csávás

   Szia Zsíros!Csak egy ötlet!Fogj egy collos,egy háronegyedes és egy fél collos csövet és dugd egymásba,szerintem az is erős lenne és biztos olcsóbb is!Sok sikert kívánok!

  53. Ferenc Csór

   Leges-leg egyszerűbb egy hosszú erőkar a végén egy "Nehéz Baltával", a z erőkar másik végén egy állvány + rugó ami felnyomja az egészet - eredmény akkora kilengés hogy szinte magátol fog mozogni ha megmozdítod :D , nemtudom hasznos volt-e.

   1. Zsiros Deszka

    Ismerem, köszi.

  54. Eva T.

   Ügyes vagy ZSÍR0S!

  55. zoltán kollár

   Szia Zsíros! Talán a legegyszerűbb megoldás, kúpos rönkhasító volna.

   1. zoltán kollár

    @Zsiros Deszka OK csináld testvérem, jó barkácsolást !

   2. Mihály Madar

    @Zsiros Deszka annál egyszerűbb és nagyszerűbb nincs :D keres rá az oroszok úgy szokták hogy kocsi kereke helyére szerelik fel vagyis láttam már olyan videót :D itt is mehetne a kis traktor kerekére! :) azért fő a biztonság ^^ én is csináltam már jó ötletnek tőnő dolgot még le is videóztam (inkább nem mutogatom) :D kukorica csuhély eltávolító gép szerencsére csak egy ujjamat lapítottam ki vele (1 öltés) azóta kicsit óvatosabb vagyok :D de am elemezhetjük a rönkhasító ASMR videót sztem nagyon alacsony a tőke túl sokat hajolsz egyhuzamban a balta nyele is rövid (nem beszólás csak tanács) :D szép napot! ;)

   3. Zsiros Deszka

    Nem kell egyszerű. Nagyszerű kell.😂

  56. s artiljerac

   Zsíros, az a traktor milyen erős? Hány kw vagy le? A gyártója? Gondolom Kubota. Csak azért kiváncsiskodom mert én is mezőgazdaságból élek. Nekem van egy egytengelyes 4 lovas Honda, traktornak nevezni erős túlzás, de előnye, hogy keskeny és elférek vele az 50 cm mák sorokban, sorköz műveléskor.

   1. István Kis

    @Arnold K Ez igaz . Da négykerekűek baromi drágák. Mondjuk egy ilyen 4-500 ezer,és azért konkrétan egy rozsdaboglyát kapsz a keletagrónál. Az enyém újszerű, de nem hinném hogy többet kapnék érte .

   2. Arnold K

    @István Kis Japán traktor vásárláson gondolkodom én is. Tetszik az egytengelyes, főleg az ára miatt. Viszont kevesebb munkaeszköz csatlakoztatható hozzá, mint a 4 kerekűre.

   3. István Kis

    Szia. Ezek 6 lótól kezdődnek, talán olyan 15-ig bezárólag gyártják őket. Nekem egy 9 lovas van, Yanmar, nagyon jó gép. Alig fogyaszt,és a roták a fasorban sincsenek hozzá. Ez nem ugrál,nem rángat csak megy. Hat előre, három hátra,és rota is négy fokozatú rajta. Nincs olyan nehéz amire Zsíros saccolja, úgy 350-380 kg körül van.

   4. Zsiros Deszka

    Nem tudom, de bitang erős.

  57. Radics Tibor

   Köszi a tippeket számomra ez dupla liket- jelent. További szép munkát ! Ja a hasogatód ZSÍÍÍROZD meg!

  58. Hegyi Pista

   Kicsit komolyabb vasanyag kellene a vékony csövek helyett. Vagy húzott vastagfalú vagy tömör köracél, de az is húzott különben nem lesz strapabíró. Amúgy ügyes.

   1. Zsiros Deszka

    A feszítővas egy vastagabb?

  59. Maxi Gabriel

   Watafa ! Köszönöm szépen Zsíros! na végre egy téma ami abszolút idegen nekem és nem tudok hozzászólni - akkor nagyon szépen köszönöm! 🤣😎🤣 De azért most az ebédnél kicsit belenéztem....

  60. Solti Mihaly

   Király vagy! Én is belevágtam, befejeztem. A végén rájöttem, hogy túllőttem a célon, a gépem úgy ontja a hasítékot, hogy egy fatelepen kötött ki. Más rendszerű, és oltári ronda amúgy. 😅

   1. Zsiros Deszka

    😂👍👍👍

  61. toth ista

   Az elv jó, de a baltát mozgató tengelyen saját csapágyazás kell! Ja, itt is vihar van. Jó kísérletezést kívánok!

  62. Narcox Presents

   Lenne 1 könnyebb megoldás, nem baltás módszerrel csinálnád meg hanem fúrós módszerrel, a motorra tengejére egy hosszab cső és arra egy piramis alakú vastag fúrófej olyasmi mint a vasfúrókón szokot lenni és ennyi nem kell ennyi szarakodni vele. :'D

   1. istván kocsis

    Leginkább forgóbalta néven fut ez a szerkezet a YT-on. Én is ilyet barkácsoltam össze, csak a fejet rendeltem meg hozzá, mert azt hagyományos esztergával nem tudtam megcsinálni. Kis TZ-4K-nak a kardánjával hajtom és tökéletes. Egyáltalán nem roncsolja a fát. De nem akarlak lebeszélni az ötletedről, mert másnál láttam a tiedhez hasonló megoldást is és az is ugyanolyan jó lehet.

   2. Narcox Presents

    @József Filó Pontosan, köszi hogy kijavítottál. :D

   3. József Filó

    Szerintem hasítókúpnak nevezik azt, amire gondolsz. Igazából egy menetes kúp, amin akár röbb bekezdésű menet is lehet. (a piramis az gúla) 😊

   4. Zsiros Deszka

    Az nagyon szét szaggatja a fát. Ez lesz a tutkós.

  63. Tamás Balogh

   Jó reggelt Zsíros😄

   1. Zsiros Deszka

    Jó reggelt.

  64. Gergő Gergely

   Ennyi... Az igen Zsíros. 💪♥️♥️

  65. László Seres

   😮😮 Te mekkora ezermester vagy. A traktor hangja nagyon JÓ.